Vi ebjuder

Sjöborgen

Ett liv och leverne, din smakupplevelse

Fläsk Tisdag. Smålands fläskigaste upplevelse

På gång

Fläsk-Tisdag startar den 21-maj - 2019


Smålands fläskigaste upplevelse!


Snart drar Fläsk-Tisdag på Sjöborgen igång

Med fläsk och Malins raggmunkar levererar Sjöborgen en lunchupplevelse utan dess like med eld och rök i gårdens unika utomhusrestaurang, denna tisdag som har besökts av smaknyfikna från när och fjärran har gett Småland en smakidentitet som är vida känd.


På Fläsk-tisdagen går det ej att boka bord, drop-in gäller mellan 11:30 - 14:00.

Utomhusrestaurangen ligger i lummig skogsmiljö och från parkeringen är det 110 meter till fots på en grusad gångväg i kuperad terräng.



Tryck på bilden till vänster för att förstora den,

där finns mer detaljerade tider under sommaren.

Sjöborgens Dryckeri

Med smak av naturen

 

Två personer, fyra händer, med örter, blad och till viss del bär av alla dess slag skapas en måltidsdryck med smak av Sjöborgen.

 

På Sjöborgen finns ett showroom där dryckerna kan presenteras smakfullt för guidade grupper och blivande återförsäljare.

 

 

 

Mer om dryckerna och var och vilka som kan erbjuda Smak Av Sjöborgen här:

Studiebesök/titta

För privatpersoner

 

Kom och se, känn och låt Malin och Peter berätta och guida dig genom Sjöborgens filosofi med odlingar, dryckeriet och restaurangen, guidningen avslutas med att du får njuta av redigt kokkaffe i en kopp som är handdrejad av Månvind Krukmakeri samt med något lätt tilltug i sann Sjöborgenanada. Allt medans du i lugnan ro kan ställa dinna frågor och funderingar.

 

Guidningen om Malins och Peters liv och leverne tar cirka 1 1/2- timme

Pris

195kr/person

Minimum fem (5) personer eller efter överenskommelse.

Sjöborgen för framtiden

Restaurangskolor/RL utbildningar

 

Sjöborgens vision

En mötesplats för smak-, miljö- och naturupplevelse – en gastronomisk zon där kunskap kan förmedlas, utvecklas och föra gastronomin framåt på ett alternativt och hållbart sätt.

 

Är du i en ledande position, restauranglärare eller har en befattning där du har blivande matkreatörers öde i din hand, Sjöborgen kan bli dina elevers klassrum för en eller flera dagar.

 

Eleverna får "Learning by doing" genom att möta den hållbara gastronomin och inspireras till gastronomisk kreativitet. Eleven får uppleva, känna och se råvaran från jord till bord samt få respekt för råvaran och dess ursprung, De får inspireras av Sjöborgens alternativa liv och leverne med filosofin självförsörjning där matsvinn är bara ett ord, ge eleven en unik spetskompetens och förbered dem till och för Världens kreativa kök där den hållbara råvaran är i fokus

 

Sjöborgen - En unik plats som förmedlar unika

möjligheter för framtidens matkreatörer

Kontakta oss för mer info och offert

Sjöborgen Föreläser

 

Sjöborgen - Från början in i framtiden

 

Föreläsningen om Malins och Peters stapplande steg att bli självförsörjande, tankarna om ekonomisk överlevnad och hur deras idé om enkel utomhusmatlagning blev ett helt nytt och unikt restaurangkoncept.

Låt Sjöborgen inspirera, ge dig tankar och idéer till din väg att förverkliga dina drömmar!

 

 

En är stark, två är starkare!

 

Tveka inte att höra av dig om du har ett projekt inom Sjöborgens ramar, framtid, rådgivning eller något som kan göra oss tillsammans och världen lite bättre. På Sjöborgen är vi flexibla och tänket är oftast unikt och hållbart med smak för alla sinnen, vi föreläser, coachar och inspirerar gärna andra till framgång.

Kontakta oss för mer info och offert

Måltidsupplevelse

Vill betona att Sjöborgen har ingen meny!


Eftersom olika tillfällen kräver olika rätter kan du med måltidsansvarig Malin Comstedt

komponera en meny som passar just ditt sällskap, exempel kan du utgå från ett årtal eller varför inte råvara. Men allt noga utvalt efter  Sjöborgens värderingar och med recept

från förr till nu.


Sjöborgen är öppet året om för

förbokade gäster

Undantag Fläsk-Tisdagar mellan

21 maj- 24 sept då det är drop-in.


Sjöborgens utomhusrestaurang har tjugo exklusiva platser där du som gäst alltid får det bästa bordet, Chef's Table


Priser minimum från sex (6) vuxna personer, efter råvara och upplägg på ert besök

Pris

En rätt

Från. 385kr/person

Priser minimum från sex (6) vuxna personer

Ingår:

 

  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från köksträdgården
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Tabberaset på Sjöborgen

Gör det enkelt för dig

 

Med Nöt - Fläsk - Fågel - Korv

tillagat över kolbädd

Serveras med Sjöborgens Potatissallad, smörstekta primörer, färska grönsaker och till det en kall löksås och en honungsås. Självklart ingår egenbakat bröd, redigt smör och en måltidsdryck från Sjöborgens egna dryckeri.

 

En mix-meny som innehåller Nöt, Fläsk, Fågel och Korv i en och samma rätt, vanligtvis skulle det kallas för buffé. Självklart går vi inte från våra principer att tillreda dem efter gamla metoder, med Sjöborgens egna kryddblandningar och med väl utvalda råvaror. Mättnadsgraden på denna rätt är 9 av 10, välj till förrätt och dessert och du hamnar på 12 av 10.

Pris

545kr/person

Pris minimum från sex (6) vuxna personer

Ingår:

 

  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från köksträdgården
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Två rätters

Lingonmarinerad entrecôte med dessert

 

Varmrätt

Över kolbädd med eld och rök tillagas denna Svenska entrecôte som är smaksatt av Sjöborgens dryckeris lingondricka och örter odlat giftfritt av kocken själv, till serveras potatis och grönt efter säsong odlad i en Sjöboriansk terroir och med en sås med smak av lingon. Allt smakligt presenterat på handdrejad keramik från Månvind Krukmakeri. Till det blir det en måltidsdricka gjord av två personer, fyra händer och av örter och blad i Sjöborgens aldeles egna dryckeri.

 

Dessert

Citroncreme av zestad citronskal och ägg från gårdens frigående höns. Serveras med en hallonsås toppad med småländsk grädde och garnerat med något smakfullt

Pris

535kr/person

Pris minimum från sex (6) vuxna personer

Ingår:

 

  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl vald köttråvara från Sverige
  • Egenodlat grönt från köksträdgården
  • Handplockat gott från skog och mark
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Foto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

Övernatta med smak

Endast under de varma årsiderna

 

Upplev smak av Sjöborgen med en övernattning i Sjöborgens semesterstuga, vid ankomst mottages ni i Sjöborgens alldeles egna dryckeri där det bjuds på en dryckesprovning av sjöborgens drycker samt guidning om och vad Sjöborgen är och varit. Efter det vandrar ni upp i lummig skog och checkar in i stugan där ni får tid att känna lugnet ta över innan middagen serveras i utomhusrestaurangen. Upplevelsen att äta en meny av klass utomhus med djur och natur som närmaste granne ger dina sinnen en upplevelse du sent kommer att glömma. När du vaknar är elden åter tänd i uteköket och du avnjuter en frukost innan avfärd mot vardagen och verkligheten igen.

Pris

2395kr/person

Ingår:

 

  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Dryckesprovning i dryckeriet
  • guidning om Sjöborgen
  • Övernattning i stuga för max sju pers.
  • Bäddat och klart
  • Slutstäd
  • Presentation av mat och dryck
  • 2-rätters middag ( varmrätt och dessert )
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe
  • Frukost i uteköket

Self Dining

Sjöborgen fixar råvaran och recepten..

Med eld och rök fixar gästen resten

 

Tillaga en tre rätters tillsammans på Sjöborgens specialbyggda utespis, med eld, grytor och kastruller skapar ni själv en gastronomisk upplevelse efter recept från förr till nu

 

Välj gärna ett av våra paketerbjudanden:

Gården  eller Herrgården

 

 

 

Med Self dining får du uppleva att vara

" The chef " 

Pris

Gården - 955kr / pers

Inspererat av vad som åts på gården

 

Herrgården - 1045kr / pers

Inspirerat av vad som åts på herresätet.

 

Minimum sex (6), max nio (9) personer

Ingår:

 

  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från köksträdgården
  • Recept
  • Vägledning av kökschef Malin
  • Markservice står Peter för
  • Ni skapar måltidsupplevelse
  • Ni presenterar mat och dryck
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Foto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

Sjöborgen - Smak av ett liv och leverne

Från frö och hage till gom och mage

Bakgrundsfoto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

© All Rights Reserved.