Handelsplats Sjöborgen

Handelsplats Sjöborgen

Sjöborgens handelsplats är en idé som föddes en septemberdag 2020, där och då mitt under ett evenemang där Sjöborgen hade tagit insiativet till att skapa en mötesplats för att inte bara erbjuda Sjöborgens Dryckeri, utan även mat och dryckesvänner var inbjudna för att skapa en plats för smakfulla möten, evenemanget drog hela 2500 besökare på två tillfällen. Det gjorde att vi insåg att du som konsument får så mycket mer utav produkten när du får en relation till och från varan när du mött platsen och den passionerade hantverkaren, odlaren eller uppfödaren. Vi tycker att smak skall vara som en relation, både ärlig och god!

Kanske inte konstigt att mormors köttbullar är de bästa!?!?

Välkommen till Handelsplats Sjöborgen

Sjöborgen erbjuder inte bara en unik miljö, den ger även dig chansen att uppleva bra mat, dryck och varor som Malin och Peter har en relation till. Deras mål är att kunna erbjuda inte bara drycker och produkter med smak av skog, land och den Sjöborianska köksträdgården, utan även smaker från deras vänner utifrån land och rike.

Sjöborgens Dryckeri drink mix

Smak ska vara som en relation, ärlig och god!

Handelsplats Sjöborgen

Öppet Tisdagar 15:00 - 18:00

Övrig tid efter överenskommelse, oftast är vi på plats om du önskar att drop-in.  Ring 070 - 306 46 39 om du vill säkerställa att vi är på plats!

30 aprill öppnar Månvind Krukmakeri

Lena mottog sitt mästarbrev med pompa och ståt i Blå Hallen i Stadshuset Stockholm

Fornhistoriska keramik med dess former och mönster, gör både replikas och gods som inspirerats av historiska fynd men fått min egen prägel.

Lena arbetar i stengods och bränner än så länge i elugn, men har planer på att mycket snart bygga en vedbränd saltugn. Vedens påverkan och inverkan på glasyrer är magiskt. Jag har ett inre driv som gör att jag måste experimentera med nya former, nya färger och nya uttryck. En passion och förbannelse i lika delar eftersom varje steg i den keramiska processen ger en unik möjlighet för lycka och framgång men också lika chanser för misslyckande och förlust. En känslig balans som gör det omöjligt för mig att sluta gå till min studio och tillverka keramik.

Månvind Krukmakeri Destination Sjöborgen Småland

Sjöborgen porträtteras på Viaplay


I serien "Konsten att leva längre" på Viaplay får ni följa med till Världens Blå Zoner, där beskrivs och visas en livsstil och livsfilosofi som stämmer överäns med  livet på Sjöborgen. Den förklarar så väl Sjöborgens tankar om ett smakfullt liv, får de säga det själv tycker de att avsnit sex är lite mer spännande. Följ med och upplev Sjöborgen från tv-soffan tillsammans med Niklas Ekstedt.