Måltidsupplevelse

Sjöborgen är ingen vanlig restaurang!

Till Sjöborgen kommer du för att uppleva det unika!

Söker du en, två eller tre rätters med dessert till kaffet?

Då kommer Sjöborgen göra dig besviken!

Angående COVID-19 (Coronavirus)

Sjöborgen gör givetvis allt för din säkerhet, till vår fördel är att restaurangen är utomhus samt att ditt sällskap är exklusivt ensamna gäster, detta innebär att det är endast ni, Malin och Peter närvarande under er vistelse!

I Sjöborgens utomhusrestaurang tillagar Malin och Peter framförallt råvaror från den Sjöborianska köksträdgården, vad de har plockat i skog och mark samt en och annan gädda som fastnat på kroken. Givetvis används råvaror från bygdens och Sveriges hållbara bönder, odlare och mathantverkare för att lyfta att vi tänker logiskt. Hållbar mat är närproducerad mat.

I Sjöborgens matlagning kommer inspirationen från Malin och Peters liv och leverne, de lever ett alternativt krögarliv med självförsörjning som ledord. Deras motto är smakupplevelse från frö och hage till gom och mage, råvarorna kommer ifrån gårdens köksträdgård, traktens vattendrag och skogar.

För bokade sällskap tänder de upp i deras vedeldade spis och bjuder in till tabberas i utomhusköket.


Här är menyn!

Passionen för smak, miljö och natur återspeglas i Sjöborgens ambition om ett hållbart liv, leverne och i mathantverket. På Sjöborgen lagas maten från grunden, Malin och Peter skördar en stor del av råvarorna själva. De gravar, saltar och röker både kött och fisk, de gör inläggningar av grönsaker, kokar marmelader, chutneys och gör olika sorters drycker i Sjöborgens alldeles egna dryckeri. Allt beroende på tillgång och säsong för de olika råvarorna.


Det nya Tabberaset på Sjöborgen 2:0

En måltidsupplevelse på Sjöborgen innebär att du som gäst aldrig vet riktigt vad som serveras, allt hänger på säsong, väder och vind. Det Malin och Peter bjuder in till är ett Tabberas på vad som bjuds från köksträdgården, traktens vattendrag och skogar, vad som kan smaksätta tabberaset på Sjöborgen kan även handla om vad bygdens bönder, mathantverkare och odlare har att erbjuda just då.


Tabberaset kan innehålla allt från nygräddat bröd, potatis, soppor, hackekorv, surstek samt grönt från trädgård, skog och mark till den finaste köttabiten som bygdens bonde fått från sina naturbetade köttdjur.

Allt uppdukat till ett tabberas likt det Emil i Lönneberga gjorde för fattighjonen i Astrid Lindgrens filmer.


Välkommen att få smak av Malin och Peter på Sjöborgens liv, leverne och passion för smak.


Ni som gäst blir lika unik som Sjöborgen!


Uteköket öppnas, startas och förbereds

för ditt sällskap, samt det är exklusivt

inga andra gäster i utomhusköket under er måltidsupplevelse. När ni anländer

möter Peter upp er vid parkeringen och hälsar er välkomna samt guidar er om deras liv, leverne och synsätt på mat och smak.

Pris

895 kr/person

Inkl måltidsdricka

Pris minimum från åtta (8) vuxna personer

Sjöborgen - Smak av ett liv och leverne

Från frö och hage till gom och mage

© All Rights Reserved.

Bakgrundsfoto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson