Måltidsupplevelse
Sjöborgen Gastronomi, mat och dryck i Småland


Vill betona att Sjöborgen har ingen meny, det är exklusivt inga andra gäster

på Sjöborgen förutom ni. Utomhusköket öppnas, startas och förbereds inför varje unikt sällskap


Gårdsförsäljning från dryckeriet är möjligt, avisera ditt besök. Allt för att säkerställa att vi är på plats


Sjöborgen är öppet året runt för bokade gäster, mer info finns här på hemsidan


I uteköket tas bokade gäster emot från min. 8-pers. till max 20-pers.


Övriga förfrågningar efter överenskommelse

Måltidsupplevelse

Vill betona att Sjöborgen har ingen meny, det är exklusivt inga andra gäster

på Sjöborgen förutom ni. Utomhusköket öppnas, startas och förbereds inför varje unikt sällskap.


Ditt sällakap blir lika unikt som Sjöborgen!

Eftersom olika tillfällen kräver olika rätter kan du med måltidsansvarig Malin Comstedt

komponera en meny som passar just ditt sällskap, exempel kan du utgå från ett årtal eller varför inte råvara. Men allt noga utvalt efter lokala råvaror,  Sjöborgens värderingar och

med recept från förr till nu.


Sjöborgen är öppet året om för

förbokade gäster


Sjöborgens utomhuskök har tjugo exklusiva platser där du som gäst alltid får det bästa bordet, Chef's Table


I uteköket tas bokade gäster emot från

min. 8-pers. till max 20-pers.

Ingår:

 

  • Uteköket öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från skog, äng och köksträdgården
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Tabberaset på Sjöborgen

En meny som tar oss tre dagar att förbereda

Det vi gör, gör vi från grunden. Det är vårt liv och leverne!


Med Nöt - Fläsk - Fågel - Korv

tillagat över kolbädd

Serveras med Sjöborgens potatiskaka och Potatissallad, smörstekta primörer, färska grönsaker och till det en kall löksås och en honungsås. Självklart ingår egenbakat bröd, redigt smör och en måltidsdryck från Sjöborgens egna dryckeri.

 

En mix-meny som innehåller Nöt, Fläsk, Fågel och Korv i en och samma rätt, vanligtvis skulle det kallas för buffé. Självklart går vi inte från våra principer att tillreda dem efter gamla metoder, med Sjöborgens egna kryddblandningar och med väl utvalda råvaror. Denna meny tar oss tre dagar att förbereda och mättnadsgraden är

9 av 10, välj till förrätt och dessert och du hamnar på 12 av 10.

Pris

845 kr/person

Inkl måltidsdricka

Pris minimum från åtta (8) vuxna personer

Ingår:

 

  • Uteköket öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från skog, äng och köksträdgården
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

"The chef" tipsar

Lingonmarinerad entrecôte med dessert

 

Varmrätt

Över kolbädd med eld och rök tillagas denna Svenska entrecôte som är smaksatt av Sjöborgens dryckeris lingondricka och örter odlat giftfritt av kocken själv, till serveras potatis och grönt efter säsong odlad i en Sjöboriansk terroir och med en sås med smak av lingon. Allt smakligt presenterat på handdrejad keramik från Månvind Krukmakeri. Till det blir det en måltidsdricka gjord av två personer, fyra händer och av örter och blad i Sjöborgens aldeles egna dryckeri.

 

Dessert

Citroncreme av zestad citronskal och ägg från gårdens frigående höns. Serveras med en hallonsås toppad med småländsk grädde och garnerat med något smakfullt

Pris

745 kr/person

Inkl. måltidsdricka

Pris minimum från åtta (8) vuxna personer

Ingår:

 

  • Uteköket öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl vald köttråvara från Sverige
  • Egenodlat grönt från köksträdgården
  • Handplockat gott från skog och mark
  • Bästa sittplats vid Chef's Table
  • Presentation av mat och dryck
  • Måltidsupplevelse
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Foto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

Self Dining

Sjöborgen fixar råvaran och recepten..

Med eld och rök fixar gästen resten

 

Tillaga en tre rätters tillsammans på Sjöborgens specialbyggda utespis, med eld, grytor och kastruller skapar ni själv en gastronomisk upplevelse efter recept från förr till nu


 

 

Med Self dining får du uppleva att vara

" The chef " 

Pris

Gården - 955kr / pers

Inspererat av vad som åts på gården

 

Herrgården - 1045kr / pers

Inspirerat av vad som åts på herresätet.

 

Minimum sex (6), max nio (9) personer

Ingår:

 

  • Uteköket öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från skog, äng och köksträdgården
  • Recept
  • Vägledning av kökschef Malin
  • Markservice står Peter för
  • Ni skapar måltidsupplevelse
  • Ni presenterar mat och dryck
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Foto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

Bokningsbart våren 2020

Övernatta med smak

Endast under de varma årsiderna

 

Upplev smak av Sjöborgen med en övernattning i Sjöborgens semesterstuga, vid ankomst mottages ni i Sjöborgens alldeles egna dryckeri där det bjuds på en dryckesprovning av sjöborgens drycker samt guidning om och vad Sjöborgen är och varit. Efter det vandrar ni upp i lummig skog och checkar in i stugan där ni får tid att känna lugnet ta över innan middagen serveras i uteköket. Upplevelsen att äta en meny av klass utomhus med djur och natur som närmaste granne ger dina sinnen en upplevelse du sent kommer att glömma. När du vaknar är elden åter tänd i uteköket och du avnjuter en frukost innan avfärd mot vardagen och verkligheten igen.

Pris

2995kr/person

Ingår:

 

  • Sjöborgen öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Dryckesprovning i utomhusrestaurangen
  • guidning om Sjöborgen
  • Övernattning i stuga för max sju pers.
  • Bäddat och klart
  • Slutstäd
  • Presentation av mat och dryck
  • 2-rätters middag ( varmrätt och dessert )
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe
  • Frukost i uteköket

Sjöborgen - Smak av ett liv och leverne

Från frö och hage till gom och mage

© All Rights Reserved.

Bakgrundsfoto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson