Sjöborgen
Sjöborgen En restaurang, ett Dryckeri och två personer som är passionerade i smak från frö och hage till gom och mage

Sjöborgen - Smak av ett liv och leverne

 

Med sitt synsätt ”från frö och hage till gom och mage” har Malin och Peter efter många år i restaurangbranschen förverkligat sin dröm genom Sjöborgen. De odlar, föder upp djur, plockar, fiskar och samlar av vad naturen har att ge, de lever helt enkelt ett alternativt liv med självhushållning som värdegrund.


Genom Sjöborgens smaker i Sjöborgens utomhuskök, dryckeri och genom föreläsningar på och utanför gården förmedlar de deras liv och leverne och ger sina gäster, kunder och åhörare en unik upplevelse. 

 


Malin & Peters liv och leverne

Din smakupplevelse

Sjöborgen – en gastronomisk zon i den Svenska myllan

Sjöborgen Gastronomi från frö och hage till gom och mage i Småland

Vi är Sjöborgen och Sjöborgen är vi

Det blir mer äkta då

Mars 2015:

Mottog Sjöborgen hederspris för Mat & Dryck i ‪‎Småland‬

av Ostkakans vänner

 

 

Augusti 2016:

Sjöborgen nomineras av

Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi

"för framstående insatser" i kategorin Destinations- och landskapsutveckling

genom matupplevelse 2016

December 2016:

Sjöborgen prisas för sitt miljöarbete av Alvesta Kommun

Sjöborgen Tv-Aktuella 


I serien "Konsten att leva längre" på Viaplay får ni följa med till Världens Blå Zoner, där till hör Småland! I serien beskrivs och visas en livstil och livsfilosofi som är precis det sättet som Malin & Peter på Sjöborgen har valt att leva. I det sista och avslutande programmet får ni följa med och uppleva Sjöborgen tillsammans med Niklas Ekstedt..

Sjöborgen är öppet året runt för bokade gäster, mer info finns här på hemsidan


Gårdsförsäljning från dryckeriet är möjligt, avisera ditt besök. Allt för att säkerställa att vi är på plats


I utomhusköket tas bokade gäster emot från min. 8-pers. till max 16-pers.


Övriga förfrågningar efter överenskommelse

Vänligen respektera

 

Besök på Sjöborgen måste bokas i förväg, även titta besök.

Det är vårt hem, liv och leverne på riktigt

Self Dining

Sjöborgen fixar råvaran och recepten..

Med eld och rök fixar gästen resten

 

Tillaga en tre rätters tillsammans på Sjöborgens specialbyggda utespis, med eld, grytor och kastruller skapar ni själv en gastronomisk upplevelse efter recept från förr till nu


 

 

Med Self dining får du uppleva att vara

" The chef " 

Pris

Gården - 955kr / pers

Inspererat av vad som åts på gården

 

Herrgården - 1045kr / pers

Inspirerat av vad som åts på herresätet.

 

Minimum sex (6), max nio (9) personer

Ingår:

 

  • Uteköket öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Peter möter upp vid parkering
  • Guidning om Sjöborgen
  • Väl valda köttråvaror
  • Grönt och annat gott från skog, äng och köksträdgården
  • Recept
  • Vägledning av kökschef Malin
  • Markservice står Peter för
  • Ni skapar måltidsupplevelse
  • Ni presenterar mat och dryck
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe

Foto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson

Bokningsbart sommaren 2020

Övernatta med smak

Endast under de varma årsiderna

 

Upplev smak av Sjöborgen med en övernattning i Sjöborgens semesterstuga, vid ankomst mottages ni i Sjöborgens alldeles egna dryckeri där det bjuds på en dryckesprovning av sjöborgens drycker samt guidning om och vad Sjöborgen är och varit. Efter det vandrar ni upp i lummig skog och checkar in i stugan där ni får tid att känna lugnet ta över innan middagen serveras i uteköket. Upplevelsen att äta en meny av klass utomhus med djur och natur som närmaste granne ger dina sinnen en upplevelse du sent kommer att glömma. När du vaknar är elden åter tänd i uteköket och du avnjuter en frukost innan avfärd mot vardagen och verkligheten igen.

Pris

2995kr/person

Ingår:

 

  • Sjöborgen öppnas, startas och förbereds för ditt sällskap
  • Exklusivt inga andra gäster på gården
  • Dryckesprovning i utomhusrestaurangen
  • guidning om Sjöborgen
  • Övernattning i stuga för max sju pers.
  • Bäddat och klart
  • Slutstäd
  • Presentation av mat och dryck
  • 2-rätters middag ( varmrätt och dessert )
  • Måltidsdryck från Sjöborgens Dryckeri
  • Kokkaffe
  • Frukost i uteköket
Sjöborgen gastronomi Småland

Sjöborgen är ingen vanlig restaurang!


Det nya Tabberaset på Sjöborgen 2:0

En måltidsupplevelse på Sjöborgen innebär att du som gäst aldrig vet riktigt vad som serveras, allt hänger på säsong, väder och vind. Det Malin och Peter bjuder in till är ett Tabberas på vad som bjuds från köksträdgården, traktens vattendrag och skogar, vad som kan smaksätta tabberaset på Sjöborgen kan även handla om vad bygdens bönder, mathantverkare och odlare har att erbjuda just då.


Tabberaset kan innehålla allt från nygräddat bröd, potatis, soppor, hackekorv, surstek samt grönt från trädgård, skog och mark till den finaste köttabiten som bygdens bonde fått från sina naturbetade köttdjur.

Allt uppdukat till ett tabberas likt det Emil i Lönneberga gjorde för fattighjonen i Astrid Lindgrens filmer.

Pris

895 kr/person

Inkl måltidsdricka

Pris minimum från åtta (8) vuxna personer

Kontakta oss för mer info och offert

Sjöborgen för framtiden

Restaurangskolor/RL utbildningar

 

Sjöborgens vision

En mötesplats för smak-, miljö- och naturupplevelse – en gastronomisk zon där kunskap kan förmedlas, utvecklas och föra gastronomin framåt på ett alternativt och hållbart sätt.

 

Är du i en ledande position, restauranglärare eller har en befattning där du har blivande matkreatörers öde i din hand, Sjöborgen kan bli dina elevers klassrum för en eller flera dagar.

 

Eleverna får "Learning by doing" genom att möta den hållbara gastronomin och inspireras till gastronomisk kreativitet. Eleven får uppleva, känna och se råvaran från jord till bord samt få respekt för råvaran och dess ursprung, De får inspireras av Sjöborgens alternativa liv och leverne med filosofin självförsörjning där matsvinn är bara ett ord, ge eleven en unik spetskompetens och förbered dem till och för Världens kreativa kök där den hållbara råvaran är i fokus

 

Sjöborgen - En unik plats som förmedlar unika

möjligheter för framtidens matkreatörer

Sjöborgen föreläser och inspirerar

Sjöborgen Föreläser

 

Sjöborgen - Från början in i framtiden

 

Föreläsningen om Malins och Peters stapplande steg att bli självförsörjande, tankarna om ekonomisk överlevnad och hur deras idé om enkel utomhusmatlagning blev ett helt nytt och unikt restaurangkoncept.

Låt Sjöborgen inspirera, ge dig tankar och idéer till din väg att förverkliga dina drömmar!

 

En är stark, två är starkare!

 

Tveka inte att höra av dig om du har ett projekt inom Sjöborgens ramar, framtid, rådgivning eller något som kan göra oss tillsammans och världen lite bättre. På Sjöborgen är vi flexibla och tänket är oftast unikt och hållbart med smak för alla sinnen, vi föreläser, coachar och inspirerar gärna andra till framgång.

Kontakta oss för mer info och offert

Sjöborgens Dryckeri

Med smak från naturen

 

Två personer, fyra händer skapar en dryck med smak av Sjöborgen som inte bara är en dryck

 

På Sjöborgen finns ett showroom där

Smak Av Sjöborgen kan presenteras smakfullt

för guidade grupper, blivande återförsäljare

och användare.

 

 

 

Mer om Sjöborgens Dryckeri:

Tryck på länken.

© All Rights Reserved.

Bakgrundsfoto c/o Svenssons fotograf Henrik Petersson